Camping Mesles du Morvan

Activiteiten

Foto blog

Cultuur, wandelroutes , fietsroutes en voor mountainbikers zijn 2300 km aan route's uitgezet.  Er zijn  voldoende  mogelijkheden om te vissen. Ook een bezoek aan de Lacs du Morvan is een aanrader, om te zeilen, windsurfen of een waterfiets  te huren.

 

Museum Bribacte

De Morvan werd al in de 2e eeuw v. Chr. bewoond door een belangrijke Gallische stam, zij vestigden zich op de Mont Beuvray, in de nederzetting Bibracte. Julius Caesar versloeg de Galliers in 52 v. Chr. en lijfde het gebied in bij het Romeinse Rijk. Rond de jaartelling stichtte keizer Augustus de plaats Autun. In de middeleeuwen floreerden de aan de randen van het natuurgebied gelegen plaatsen als Vézelay,  Autun,  Avallon en Saulieu als bedevaartsoord, dit is nu nog goed zichtbaar door hun majestueuze kerken.

Het is een archeologisch park, en een europees archeologisch centrum. Neem een kijkje in de Keltische beschavingen.

Het museum ligt aan de voet van de Mont Beuvray,  (811m) in de nabije omgeving.

Kijk op www.bibracte.fr

 

De mont Beuvray is een een berg met een cultuur historisch tintje in een prachtig gebied en de Haut Folin 902 m is de hoogste berg in de omgeving met een schitterend natuurgebied.

 

La Nocle-Maulaix

Voor een warme dag is het meer La Nocle-Maulaix aan te raden, een prachtig meer waar je kunt zwemmen, ook met de honden. Met voldoende schaduw van de bomen. Op een half uur tot drie kwartier rijden van de camping.

 

Tyl sur Arroux

Heerlijk om hier met de hond(en) te gaan zwemmen in een natuurmeer, waar je ook omheen kunt wandelen.

Met parkeerplaats en toiletgebouwtje. Hier vindt u ook het restaurant Au cochon ventru. www.aucochonventru.fr

 

Bourbon-Lancy

Een historisch stadje met Thermaal baden en  hele oude vakwerkhuizen ( duitse invloed) is Bourbon-Lancy. Het is de moeite waard hier een wandeling te maken , je waant je in vroegere tijden. Vanaf de stadsmuren heb je een geweldig uitzicht.

 

Luzy

Luzy is de meest dichtsbijzijnde stad (15 minuten rijden), waar je een gezellig klein centrum hebt met restaurantjes, leuke winkeltjes een 2 tal grote supermarkten ( Bi1 en de Lidl) Er is een afhaal pizzeria en je kunt er lekkere crêpes eten.  Elke vrijdagmorgen is er markt door de hoofdstraten van Luzy.

 

Saint Didier-sur-Arroux

In Saint Didier sur Arrouxx bevindt zich een restaurantje : La Petite Auberge. Stelt u prijs op een echte heerlijke culinaire franse maaltijd en een goed glas wijn?  dan bent u hier aan het juiste adres.

kijk op www.la-petite-auberge.eu

Restaurant Le cochon ventru, ook heerlijk voor de lunch, ze zitten aan het meer bij St.Didier sur Arroux en in Tyl sur Arroux .www.aucochonventru.fr

Ook zit in Sant Didier sur Arrouxx een leuke en ruime Brocante winkel van Ruud en Tanja Schuitema. In hun Thee tuin , waar ook koffie en zelf gebakken taart genuttigd kan worden, kunt u bijkomen en genieten van het uitzicht. www.maisonbariolee.com

 

Beaune

Beaune ligt in het wijngebied van de Bourgogne en heeft vele bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld de “Hospices de Beaune”. Dit was voorheen een hospitaal voor de armen van Beaune en is nu een museum wat u kunt bezoeken. Maar ook de andere musea en bezienswaardigheden maken een bezoekje aan Beane meer dan waard. Vergeet hierbij niet het wijnmuseum met z’n wijnproeverijen.

www.beaune-toerisme.com

Autun

Autun is een oude Romeinse stad met tal van oude, middeleeuwse en moderne sporen. Hierbij mag u het Romeins theater, de Saint-Lazare kathedraal, en het stadhuis in Italiaanse stijl niet missen.
Het is een stad van cultuur, kunst en geschiedenis, met tal van musea die te bezichtigen zijn; zoals het Rolin museum, het museum van natuurlijke historie en het museum van de militaire jongeren.
Autun is altijd actief met exposities, concerten, festivals, historische spektakels, sportevenementen, traditionele feestdagen, beurzen en markten. Kijk voor een volledig overzicht van alle evenementen op de website.

www.autun-tourisme.com

 

De tempel van de 1000 Boedha's

Heel bijzonder zo midden in het landelijke agrarische landschap vindt u deze tempel. In La Boulaye op een half uur rijden van onze camping.

Zo indrukwekkend en kleurrijk. Het is zeker de moeite waar om deze tempel te bezoeken. Het is een particulier initiatief. Ook de Daila Lama heeft deze tempel bezocht. www.paldenshangpa-la-boulaye.com

 

 

 

Nog enkele nuttige links:

www.bourgogne-toerisme.com

www.morvantoerisme.com

www.sud-morvan.com

www.parcdumorvan.org

www.bibracte.fr

www.ville-autun.fr

www.paldenshangpa-la-boulaye.com

 

 

 

Op deze pagina kunt u foto's bekijken van de werkzaamheden aan de camping en de vorderingen!

Camping Mesles du Morvan

Domaine du Bouis

Lieu dit Mesles

58370 Larochemillay