Camping Mesles du Morvan

De Morvan in de Bourgogne

Foto blog

National Parc du Morvan:

 

Onze camping is gelegen in een nationaal park in de Morvan, waar natuur, rust en zuivere lucht ruimschoots aanwezig zijn.

Over het algemeen hebben we lange warme zomers .

De omgeving  heeft prachtige uitzichten waar bossen, heuvels, meren  en weilanden elkaar afwisselen.

Charolais koeien bepalen de weilanden, zowel in de zomer als in de winter. Weinig melkvee maar dus veelal vlees vee.

 

Er zijn veel activiteiten mogelijk, zoals wandelen en fietsen. Ook kunt u in de omgeving veel cultuur bewonderen. Voor liefhebbers van het ruige berglandschap kan de Mont Beuvray (811m) een uitdaging zijn. U wandelt bijv. in 2 uur van de parkeerplaats van Museum Bibracte langs de oude stadsmuren naar de top van de Mont Beuvray waar u natuurlijk een schitterend uitzicht heeft. De haut Folin is de hoogste berg in de Morvan (902m). Een prachtig natuurgebied. Men is hier momenteel een ski gebied aan het ontwikkelen.  zie http://skimorvan.wixsite.com/haut-folin

Om te vissen zijn er ruimschoots mogelijkheden in de meren en rivieren.

 

Door het ontbreken van industrie blijft er veel rust behouden. Ook is de bevolkingsdichtheid daardoor erg laag. Een nadeel is dat de jongeren veelal naar de grote stad trekken en de ouderen achterblijven.

De laatste decennia is er een grote toename van Nederlanders die zich in de de Morvan vestigen en in Frankrijk in het algemeen, een trend die zich voortzet. Niet geheel onlogisch als je weet hoe hoog de bevolkingsdichtheid in Nederland is.

 

www.parcdumorvan.org

www.sudmorvan.com

www.morvantoerisme.com

 

Op deze pagina kunt u foto's bekijken van de werkzaamheden aan de camping en de vorderingen!

Camping Mesles du Morvan

Domaine du Bouis

Lieu dit Mesles

58370 Larochemillay